LCHF-gratäng med broccoli & bacon




Att kasta ihop en gratäng till middag passar mig utmärkt en lat söndag... Idag blev det en gratäng fylld med knaperstekt bacon, kassler och broccoli. Självklart med ett tjockt täcke av creme fraiche och ost. Det är rätter som denna som får mig att aldrig sakna socker, pasta, potatis osv.

Ingredienser
400g kassler
2 paket bacon
5-6 små broccolikvistar
1 gul lök
1 vitlök

3 dl grädde
3 ägg
3,5 dl riven ost

salt
svart peppar
chayenne peppar


Gör så här
Skär kassler, bacon, lök, vitlök och broccolin i bitar och stek i stekpannan, så att allt vätskar ut. Jag gillar min bacon
knaperstekt.

Smörj en ugnssäker form med smör och häll alla stekta ingredienser.

Blanda sedan ägg, grädde, ost och kryddorna och häll över och sedan in i ugnen. Jag brukar ha riven ost överst eftersom jag älskar smält ost.

200 grader i ca 35 minuter eller till den har stannat och fått fin färg.

Går att utan problem att utesluta eller byta ut någon av ingredienserna.
Varför inte lägga till svamp, paprika eller blomkål. Bara fantasin sätter gränser.

 

Massor av ost.

 

Nu börjar det ta sig.

 

Färdigt!


Hoppas det smakar ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0